DZO

Gedragscode

  1. Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de kleedruimtes. Noch het zwembad, noch de zwemclub zijn verantwoordelijk voor eventueel verlies en/of diefstal ervan. Er bevinden zich in alle kleedkamers kastjes waar waardevolle dingen kunnen opgeborgen worden. Laat dus in geen geval geld, uurwerken of andere waardevolle spullen liggen.Ook de competitiezwemmers die persoonlijk materiaal achterlaten in de kast in het reddershok doen dat op eigen verantwoordelijkheid.
  2. Zwemshorts zijn niet toegelaten. Bikini's alleen in het klein bad en baan 6.
  3. De zwemmers dienen zorgvuldig om te gaan met het materiaal van de zwemclub of het zwembad. De zwemplankjes dienen niet om op te bijten! Ook voor het materiaal van andere zwemers dienen de zwemmers respect op te brengen. Wie opzettelijk schade berokkent, dient deze te vergoeden.
  4. Er wordt van onze zwemmers verwacht dat ze niet alleen tijdens, maar ook vóór en na de trainingen de reglementen van het zwembad nakomen. Er wordt dus niemand in het water geduwd of op ballustrades geklommen.
  5. Er wordt niet gelopen in het zwembad! De meeste ongelukken gebeuren niet in, maar naast het zwembad!
  6. De zwemmers dienen naar het toilet te gaan vóór de training, niet tijdens de training.
  7. Teneinde de ademhaling niet te storen, dienen zwemmers met lang haar een badmuts te dragen of hun haar in een staart of vlecht te doen.
  8. We verwachten van onze zwemmers dat ze zonder neusknijper leren zwemmen.
  9. Vanaf baan 6 dient men zich een zwembril aan te schaffen, doch dit is ook reeds aangeraden bij de dolfijntjes. Vanaf baan1 dient men zich zwemvliezen aan te schaffen.